2016-10-09 11:46:25• hírek • Szatmár.ro

Vasárnap vannak az idei Filmtettfeszt utolsó vetítései

Izgalmas nagyjátékfilmek és a Magyarország válogatottjáról szóló dokumentumfilm várja az érdeklődőket.

Pénteken kezdődött és vasárnap este ér véget a friss  magyar filmek szatmári ünnepe. Az országban több helyszínen is rövid-, dokumentum-, kis-, és nagyjátékfilmeket vetítenek a Filtettfeszt keretében, Szatmárnémetiben a Szakszervezetek Művelődési Házának kistermében vannak-voltak a vetítések.

A vasárnapi nap folyamán is izgalmas filmek várják  az érdeklődőket. 15 órától két kisjátékfilmet láthatunk, majd 16.30-kor következik Muhi András Pires dokumentumfilmje, amely a magyar fociválogatott Eb-re való kijutását dolgozza fel egy kulisszák mögé beleső alkotásban.

19.30-tól kezdődik Dési András és Móray Gábor 2015-ös filmje Az éjszakám a nappalod címmel. Ennek hőse, Novák, nem tud aludni. Egy éjjel összeakad egy fura társasággal, feltűnik  egy bankigazgató, egy gyógyszersegély-szállítmány, egy orosz teherautó meg egy hulla. Hogy pontosan kié, az még nincs eldöntve... A film után pedig közönségtalálkozót tartanak az alkotókkal.

A Filmtettfeszt 21 órától egy thriller vetítésével zárul. Mátyássy Áron Víkend című filmjét a Dragan völgyében forgatták. Három jómódú, sikeres ember Erdélybe indul vadászni. Könnyed, boldog napokra számítanak, de amikor egy helyi férfi életét veszti egy balesetben, a nyugalom gyorsan szertefoszlik, és kiderül, hogy mindhárom vendégnek titkos terve van...

Az országos fesztivál helyi szervezőpartnere a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület, a rendezvényt Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a GM Zamfirescu Kulturális Központ támogatja. A belépés természetesen ingyenes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: